Använd vår guide för att hitta rätt elcykel för dig!

Elcykeln är mer populär än någonsin och det ser ut som att den trenden kommer att fortsätta. Men vilken elcykel är bäst för dig? För att ta reda på det måste vi först veta vilka behov du har genom att svara på några enkla frågor:

  • Hur använder du elcykeln? 

  • Cyklar du långa sträckor? 

  • Vill du cykla med cykelkänsla? 

  • Hur ser terrängen ut där du brukar cykla? 

  • Hur snabbt vill du komma fram?

Allt detta påverkar vilken cykel som passar dig.

 

STANDARD ELCYKEL

  • Standardmodellen passar de flesta då den liknar vanliga cyklar. T.ex. kan den se ut som en klassisk damcykel med sitt låga insteg eller som den klassiska herrcykeln som har en hög och vågrät ram. Detta är inte en cykel som skall användas i jobbigare terräng och därför brukar det inte ingå dämpning på cykeln. För dig som åker i jobbigare terräng rekommenderar vi en el-hybrid eller el-mountainbike. 

Se våra standard elcyklar →

 

EL-HYBRIDER

  • Om ditt behov är att åka långt men ändå komma fram snabbt då bör du kanske ha en sportig elcykel. Med en el-hybrid med centermotor och flera växlar får du en härlig cykelkänsla som är perfekt att pendla med. Gillar du att ha med dig mycket grejer, cyklar du i väldigt backig terräng eller om du använder din elcykel för att pendla några mil per dag så passar en el-hybridmodell med centermotor dig perfekt. Med en El-hybrid är det inga problem att cykla fortare med muskelkraft än tillåten assistans på 25 km/h. Åker du på sämre vägar än vanligt eller om maximal komfort är ditt huvud behov finns dessa cyklar självklart med en dämpad framgaffel. 

Se våra el-hybrider →

 

EL-MTB

  • Om du älskar naturen och vill kunna ta din elcykel in i skogen så är en elmountainbike perfekt för dig. Med sina grova däck som passar olika terräng, en dämpad gaffel och en stark motor, som oftast är placerad i mitten (i vevpartiet), cyklar du exakt i vilken terräng du vill. Fantaskisk upplevelse!

Se våra el-mountainbikes →

 

CITY-ELCYKLAR

  • För dig som inte cyklar så långt och håller dig mest på korta sträckor i stan eller på landsväg och cykelbanor tror vi att el-citymodellerna är vad du behöver.

Se våra city-elcyklar →

 

EL-LASTCYKLAR

  • Lastcyklar eller Lådcyklar är ett fantastiskt alternativ för att minska användingen av bilen. Är du en människa som inte vill behöva välja vad du ska ha med dig och som vill ha en cykel som passar till allt och alla tillfällen rekommenderar vi en el-lastcykel för dig. Det finns två olika typer av den här cykeln. En tvåhjulig och trehjulig version. Det finns många varianter av trehjulingarna med olika typer av ändamål, tex modell Taxi som kan ta 2st personer ut på äventyr eller modeller för transport av upp till 6st barn.

Se våra lastcyklar →