Vill du ha en cykel som ger dig en sportig och snabb känsla som påminner om en racercykel men ändå ha funktioner som pakethållare och stöd eller skärmar som en standardcykel också har? Hybridcykeln är en blandning av racercykelns snabbhet och standardcykelns komfort.

Hybridcykeln är perfekt för dig som ska pendla till och från jobb, träna till motionslopp eller bara vill ha en snabb komfortabel allroundcykel.

Det finns flera olika hybridcyklar som vi förklarar nedan:

Racerhybrid

Racehybriden är en lätt, snabb och rolig cykel som påminner om en racercykel. Den har ett rakt styre och en framåtlutande sittställning som ger mer kraft i pedalerna men fortfarande god komfort och överblick. Med dom lättrullande hjulen och bra utväxling kommer racerhybriden upp i höga hastigheter utan större ansträngning.

Racerhybriden passar dig som vill cykla snabbt på bra underlag.

Crosshybrid

Cyklar du mycket på grusvägar, större skogsstigar eller bara vill ha en allround cykel så rekommenderar vi en crosshybrid. Den har en dämpad framgaffel och kraftigare däck för optimal komfort samt  en utväxling som passar all typ av terräng.

Crosshybriden har snabbt blivit en favorit för sin sköna sittställning, komfort och snabb på alla sorters underlag. 

Cityhybrid

Cityhybriden är väldigt lik standardcykeln men med några undantag. För att ge mer kraft i pedalerna har den en mer framåtlutad position, ofta justerbar styrstam för perfekt sittställning. Den är stabil, lättrullad och snabb som ofta är utrustad med allt vad som behövs för vardagscykling.

Den finns i flera varianter som kan ha fotbroms, rullbromsar eller skivbromsar och växlarna finns både utanpåliggande eller inbyggda i navet.

Cityhybriden passar dig som vill ha en bekväm, snabb och utrustad med allt för vardagscykling som pakethållare, stöd, skärmar, lås, belysning.