Image

Vad är förmånscyklar?

Vad är förmånscyklar?


Att vara aktiv i vardagen är viktigare än någonsin och cykelintresset i Sverige har ökat kraftigt den senaste tiden. I dagens snabba samhälle vill många kombinera hälsa med produktivitet och det görs idag med olika förmåner som arbetsgivaren tillhandahåller till sina anställda. Samtidigt vill man också förminska hur ofta man åker bil för miljöns skull. Där kommer förmånscyklar in!

En förmånscykel, även kallad personalcykel eller tjänstecykel är när ett företag hyr en cykel som en anställd kan använda till och från arbetet och/eller bara för privat bruk. Att erbjuda anställda en cykelförmån handlar om mycket mer än bara en ekonomisk förmån. Genom att öka vardagsmotionen bidrar det till stärkt välbefinnandet och koncentration hos de anställda. Att erbjuda förmånscyklar är helt kostnadsneutralt för själva företaget och uppskattas mycket av anställda. Att ta del av förmånscyklar och byta från bil till cyklande överlag har en stor betydelse för en individs hälsa, ekonomi och för miljön.

* Required Fields

Fördelar för arbetsgivaren:

 

 • Nöjd personal som känner att företaget satsar på anställda och miljön
 • Ett konkret verktyg i företagets miljöarbete som ger goodwill genom gröna satsningar
 • Minimal administration via Personalcyklar
 • Fullt stöd genom hela processen
 • Inga kostnader för företaget
 • Förmånsvärden och hyror beräknas och rapporteras av oss vid leverans
 • En möjlighet för företaget att subventionera erbjudandet
 • Friskare, gladare och bättre fokus hos anställda
 • Behovet för parkeringsplatser minskar

Fördelar för anställda:

 

 • Ekonomiskt förmånligt
 • Välj cykel av enbart kända starka varumärken hos etablerade cykelbutiker
 • Efter hyresperioden finns möjligheten att antingen köpa cykeln till för tiden aktuellt marknadsvärde, byta den mot en ny eller lämna tillbaka den
 • Stora besparingar när man byter bil till cykel
 • Vardagsmotion när du cyklar till och från jobb
 • Slipp bli svettig med en elcykel till arbetet
 • Bättre hälsa för individen och bra för miljön

Hur går det till?

Cykelkompaniet har ett samarbete med Personalcyklar som vi tycker har marknadens bästa lösning till dig som vill bidra till miljön och dina anställdas välbefinnande. Förmånscyklar i ett välgenomtänkt paket - en helhetslösning där vi tar hand om allt. 

 

 1. Personalcyklar/Cykelkompaniet tecknar avtal med arbetsgivaren.
 2. Anställda väljer sina cyklar och utrustning i anslutna butiker alternativt via beställningsportalen.
 3. Personalcyklar tar hand om fakturor, underlag och paketerar beställningen administrativt
 4. Arbetsgivaren blir fakturerad enligt avtal och den anställda påbörjar löneavdrag och cyklar sedan förmånligt till och från arbetet och/eller på sin fritid.

 

Lättare än så här kan det inte bli att erbjuda dina anställda förmåncyklar och anställda kan välja fritt vilken typ av cykel de är intresserade av.

Enkelt, tryggt och förmånligt för både arbetsgivare och anställd.

I samarbete med Personalcyklar.

 

Frågor och svar

Vem tecknar jag avtalet med?

Avtalet tecknas mellan arbetsgivare och anställd. Det är ett s.k. “Underuthyrningsavtal” där man kan specificera olika förutsättningar som ingår.


Blir det mycket administration för oss som arbetsgivare?

Som arbetsgivare vill man inte belasta sin organisation mer än nödvändigt med administration. Hos oss kan ni få skräddarsydda lösningar för vad just ni behöver. Vi erbjuder förmånscyklar i ett välgenomtänkt paket - en helhetslösning där vi tar hand om allt. Vi ordnar kvalitetscyklar, leverans och support under avtalstiden. Man får tillgång till förmånsportalen där ni som företag får en specifik inloggning för era anställda där de kan välja vilka cyklar man kan köpa. Vi sköter hela beställningen och leveransen.


Hur mycket kostar detta för mitt företag?

Det uppstår inga kostnader för företaget att erbjuda förmånscyklar till sina anställda.


Vad kostar min förmånscykel?

Din kostnad beror på vilken cykel och utrustning du valt men även på det avtal din arbetsgivare har med Personalcyklar och din marginalskatt. Din arbetsgivare gör ett bruttolöneavdrag och lägger på ett förmånsvärde varje månad. Din nettokostnad beror på din lönenivå och marginalskatt.


Hur beställer en anställd sin förmånscykel?

Anställda beställer sina cyklar och utrustning i anslutna cykelbutiker.


Vad händer om cykeln blir stulen?

Du ansvarar för att cykeln är försäkrad via hemförsäkringen och hanterar stölden på samma vis som om du ägde cykeln privat.


Vilka garantier gäller?

Garantier för din cykel gäller i enlighet med vad tillverkaren utlovat.


Kan man nyttja kampanjer eller reapriser när man beställer sin cykel?

Nej. Avtalet är ett paketpris på varje cykel med adderade tjänster och förmåner. Det innebär att man vid varje beställningstillfälle skall utgå från ordinarie pris på cykel av senaste årsmodell när man beräknar förmånsvärde och kostnad för det cykelpaket man beställer.


När och hur levereras cykeln?

Cykeln levereras normalt inom ett par veckor efter att beställningsfönstret har stängts. I de flesta fall hämtar du ut cykeln i din valda butik. I vissa överenskomna fall sker leveransen till arbetsplatsen alternativt till din bostad.


Ingår service?

Det beror på ditt avtal. Vi kan om avtalat erbjuda årlig service hos den utvalda butiken som levererade cykeln. Reparationer och reservdelar står du som användare för.


Är cykeln färdigmonterad vid leverans?

Ja, alltid monterad och körklar vid leverans. Vid hemleverans är det mindre montering att göra själv.


Vad händer vid förmånens slut?

Löneförmånen sker under en begränsad period, vanligen 36 månader. Vid periodens slut upphör löneavdraget och anställda kan välja mellan att lämna tillbaka cykeln eller hyra en ny. Du kan självklart köpa loss den om du vill.


Måste man köpa loss sin cykel?

Nej. Men du har möjlighet att köpa ut den till gällande marknadsvärde.


Hur mycket kostar det att köpa loss cykeln efter avtalstiden?

Enligt Skatteverkets regelverk ska utköp göras till gällande marknadsvärde vid den aktuella tidpunkten för utköpet.


Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Warning: rename(/var/www/cykelkompaniet/publish/cykelkompaniet-202108-1457-rev9916/www/var/cache/classPathCache.php): failed to open stream: Permission denied in /var/www/cykelkompaniet/publish/cykelkompaniet-202108-1457-rev9916/www/app/code/local/Varien/Autoload.php on line 187' in /var/www/cykelkompaniet/publish/cykelkompaniet-202108-1457-rev9916/www/app/code/core/Mage/Core/functions.php:232 Stack trace: #0 [internal function]: mageCoreErrorHandler(2, 'rename(/var/www...', '/var/www/cykelk...', 187, Array) #1 /var/www/cykelkompaniet/publish/cykelkompaniet-202108-1457-rev9916/www/app/code/local/Varien/Autoload.php(187): rename('/tmp/aoe_classp...', '/var/www/cykelk...') #2 [internal function]: Varien_Autoload->__destruct() #3 {main} thrown in /var/www/cykelkompaniet/publish/cykelkompaniet-202108-1457-rev9916/www/app/code/core/Mage/Core/functions.php on line 232