Christiania Bikes

Model S E-Drive

Sedan 1994 är Modell S speciellt utvecklad för barn med flera funktionshinder. Rullstolen är fastsatt med ett starkt säkerhetsbälte för transport av rullstolsburna. Med nedfällbar ramp är det lätt att lasta rullstolen. Med en eldriven Modell S är det lättare att cykla lite längre och tyngre sträckor.

Läs mer

79 900 :-

* Required Fields

79 900 :-
Välj butik och visa lagerstatus

Detaljer

Model S. Cykeln som definierar vårt motto “Cykel för alla”.

Model S är speciellt utvecklad för transport av rullstolsburna. Med nedfällbar ramp är det lätt att lasta rullstolen, som sedan säkras med ett rejält säkerhetsbälte. Hydrauliska skivbromsar, styrbroms och 24” hjul bidrar till säker färd. Med Christianias unika ramkonstruktion som ger en hävstångs-effekt vid kurvtagning, använder man 70% av sin egen kroppsvikt som kraft, resten med armarna. Modell S är inriktad på att transportera rullstolsburna. Den består av en komplicerad ram som gör cykelns funktion mycket användarvänlig. Det utvecklades 1994 för barn med funktionshinder. Lådan kan enkelt omvandlas till en ramp. Lådans framsida är försedd med ett gångjärn, ett starkt krökt stålfäste och fixerad med gummi-levar. Genom att ta bort gångjärnen kan fronten göras till en ramp. På vänster sida av lådan är en krok monterad. Det kan enkelt skjutas till sidan så att lasten trycks ner och en rullstol lätt kan komma in på lastområdet. Rullstolen säkras med ett slitstarkt säkerhetsbälte.

Elsystemet

E – Drive är 8-växlad med motordrivning på bakhjulet för en säker och stabil gång. Stor tydlig LCD display visar klart och tydligt din hastighet, assistans, batterikapacitet samt den totala sträckan. Programvaran som är väl genomtänkt och anpassad exakt till Christiania Bikes. Elmotor system är från danska tillverkaren Promovec som har utvecklat och designat systemet i Danmark. Systemet har testats i skandinaviska väderförhållanden och tål de svåraste utmaningarna. Därför tillhandahålls också en 3-års garanti på motorn och upp till 2 års extra kapacitetsgaranti på batteriet när du registrerar batteriet hos Promovec utöver den normala 2-årsgarantin. Dessutom produceras batterierna i Danmark enligt den högsta standarden på 100% förnybar energi och i enlighet gällande arbetsmiljöregler.

  • Batterikapacitet på 17.4 amp som ger en räckvidd på upp till 70 km
  • Stor tydlig belyst LCD Display
  • Hydrauliska skivbromsar
  • Stabil i kurvor
  • Lång hållbarhet
  • Motordrivning på bakhjulet
  • Speciellt utvecklad rullstolsburna
  • Effektiv vid kurvtagning
  • Lådan kan enkelt omvandlas till en ramp

Modell S E-Drive – Cykel för alla

Modell S är en klassiker och en ikon från Christiania Bikes. Utvecklad 1994 för att underlätta transport av barn med funktionshinder. Nu även med E-Drive för att underlätta tyngre och längre sträckor. Med en tillåten totalvikt på 260kg går det även bra med fullvuxna i lastområdet.

Teknisk Specifikation

Bakväxel
Sram X4
Låda
98 x 73 cm, Bredden på rampen 67,5 cm . Handbyggd i Denmark
Övrigt
Tillåten totalvikt 260 kg , Svängradie 492 cm ,
Ram
Aluminium
Sadelstolpe
26,4 Aluminium
Sadel
Selle San Remo Gel
Stöd
Frontstöd
Skärmar
Ja
Vevparti
M-Wave Aluminium
Växelreglage
Sram 8 Rapidfire
Antal Växlar
8
Rammaterial
Aluminium
Pakethållare
Ja
Motorplacering
Bakhjulsmotor
Vikt
Tillåten totalvikt 260 kg
Pedaler
M-Wave Aluminium
Motor
Promovec Cargo
Kedja
Antikorrosion rostbehandling
Kassett
Shimano CS-HG41 8 del 11-34T
Hjulstorlek
24 tum
Batteri
Promovec 17.4 amp
Bromsar
Bengal Hydrauliska skivbromsar
Elsystem
Promovec
Bromstyp
Hydrauliska skivbromsar
Däck
Punkterings skyddade däck
Display
Display Cargo LCD