Christiania Bikes

Taxi 5001

Taxi 5001 är omåttligt populär som en social transportcykel för organisationer och privata personer som njuter av utomhusupplevelser tillsammans. Används flitigt av Sveriges äldreomsorg.

Läs mer

83 895 :-

* Required Fields

83 895 :-
Välj butik och visa lagerstatus

Detaljer

Taxi 5001. Lastcykeln för persontransporter.

Cyklisten har direkt kontakt med passagerarna, som sitter behagligt fram. Taxi har använts hundratals gånger på Köpenhamns gator i flera år av Quickshaw, och de flesta av dessa cyklar används fortfarande idag. Denna utveckling har fått medvetenhet från många organisationer som har använt Taxi 5001 som en social transport i många år. Modellen är särskilt populär som en socialaktivitet för organisationer och privata personer som kör runt med seniorer som njuter av utomhusupplevelser tillsammans. Organisationer som bl.a Cykling utan ålder jobbar efter mottot “Alla har rätt till att känna vinden i håret”. Det är för oss lika berörande varje gång vi levererar cyklar till äldreboenden runt om i landet och när vi får höra personalens historier. Responsen är positiv och våra seniorer njuter fram på cykeln.

Utrustning

E-Drive är 8-växlad med motordrivning på bakhjulet för en säker och stabil gång. Stor tydlig LCD display visar klart och tydligt din hastighet, assistans, batterikapacitet samt den totala sträckan. Programvaran som är väl genomtänkt och anpassad exakt till Christiania Bikes. Elmotor system är från danska tillverkaren Promovec som har utvecklat och designat systemet i Danmark. Systemet har testats i skandinaviska väderförhållanden och tål de svåraste utmaningarna. Därför tillhandahålls också en 3-års garanti på motorn och upp till 2 års extra kapacitetsgaranti på batteriet när du registrerar batteriet hos Promovec utöver den normala 2-årsgarantin. Dessutom produceras batterierna i Danmark enligt den högsta standarden på 100% förnybar energi och i enlighet gällande arbetsmiljöregler.

  • Batterikapacitet på 17.4 amp som ger en räckvidd på upp till 70 km
  • Stor tydlig belyst LCD Display
  • Hydrauliska skivbromsar
  • Stabil i kurvor
  • Lång hållbarhet
  • Motordrivning på bakhjulet

Nedfällbar front för lättare på/av stigning, Hydrauliska skivbromsar, Rött kapell-tak med stort fönster, Fleece-pläd & kudde till sittbänk, Easy-click säkerhetsbälte med rullfunktion. Belysning fram & bak, snabbkoppling för höj och sänkning av sadel, flaskhållare med tillhörande flaska. 2st röda förvarnings fickor på vänster och höger sida för passagerare.

Äldreomsorgen

Den här modellen används flitigt av äldreomsorgen och den används över hela landet. Många äldre är nedstämda av att dem inte kan ta sig ut i naturen på egenhand och då är Taxin en fantastisk cykel. Dom gånger vi kommer ut för att hämta cykeln när det är dags för service så får reaktionerna alltid oss att le. Cykeln blir en familjemedlem hos verksamheterna. Den här cykeln definierar vårt motto “Cykel för alla”.

Teknisk Specifikation

Bakväxel
Sram X4
Låda
Sittbredd 40 cm x 76 cm. . Hand byggd i Denmark
Övrigt
Danskt tillverkad styrning med Tysk producerad styrdämpare. Svängradie 480 cm
Ram
Aluminium
Sadelstolpe
26,4 Aluminium
Sadel
Selle San Remo Gel
Skärmar
Ja
Vevparti
M-Wave Aluminium
Växelreglage
Sram 8 Rapidfire
Antal Växlar
8
Rammaterial
Aluminium
Pakethållare
Ja
Motorplacering
Bakhjulsmotor
Vikt
59 kg, max totalvikt 319 kg
Pedaler
M-Wave Aluminium
Motor
Promovec Cargo
Lås
Godkänt ramlås Abus
Kedja
Antikorrosion rostbehandling
Kassett
Shimano CS-HG41 8 del 11-34T
Hjulstorlek
24 tum
Batteri
Promovec 17.4 amp
Bromsar
Bengal Hydrauliska skivbromsar
Elsystem
Promovec
Bromstyp
Hydrauliska skivbromsar
Däck
Punkterings skyddade däck
Display
Display Cargo LCD